Toto nám prý hrozí, když opustíme Evropskou unii. Jestli se nepoděláte z tohoto černého scénáře, tak už asi z ničeho

Tohle mne pobavilo – spustili jsme evropskou roadshow po České republice a některé to dost vyděsilo. Někteří rozjeli kampaň na sociálních sítích, někteří zkusili humor na dezinformačním webu. Tady je ukázka 🙂 

 

Praha, (fň!) – Známé osobnosti se rozhodly veřejně postavit proti narůstajícímu euroskepticismu a připravily kampaň, která si klade za cíl odradit od vystoupení z EU voliče strašením. „Chceme všechny vyděsit k smrti. Oslovil jsem několik známých osobností, aby se kampaně přímo účastnili,“ říká hlavní iniciátor kampaně Tomáš Prouza (bývalý státní tajemník pro evropské záležitosti při Úřadu vlády ČR) s tím, že samotnou kampaň vytvořil známý reklamní mág Jakub Horák. „Bylo mi ctí se po Pirátech a Topolánkovi podílet konečně na správné věci. Tuhle práci jsem dělal poprvé srdíčkem a ani jsem za to nechtěl zaplatit,“ doznává se Horák.

Do kampaně se zapojil také herec Jan Hrušínský, který dostal za úkol strašit právě herce. „Když vystoupíme z Evropské unie, všichni herci už budou navždycky hrát jen vedlejší role. Navíc jen ve filmech Trošky,“ říká v jedné variantě klipu Hrušínský. Do proEU kampaně se zapojila také Muslimská obec. „Když vystoupíme z EU, tak vás stihne teroristický útok, který nebude mít nic společného s islámem“,“ říká šéf obce Abdullah Abdillah. Jednou z hlavních tváří kampaně se stal ovšem Tomáš Klus.

„Když vystoupíme z Evropské unie, tak už si nezazpíváte,“ říká v další variantě klipu Klus, který je oblečen do těsného modrého oblečeí se žlutými hvězdičkami. Svoji Troškou do mlýna přispěl také uznávaný režisér Hřebejk. „Když vystoupíme z Evropské unie, přestane existovat Česká televize,“ pohrozil s děsivým výrazem ve tváři Hřebejk. Do kampaně se ale zapojili i obyčejní lidé. „Když vystoupíme z EU, všichni zemřete,“ pravil majitel pohřebního ústavu Ignác Smrk.

Na tiskové konference, kde se kampaň představovala, byl přítomen i Jakub Unda. „Jsem rád, že se někdo za ty naše evropské hodnoty konečně postavil. Do kampaně jsem se nakonec vložil i já sám. Můj slogan zní „Když vystoupíme z EU, tak sní medvídek Gríša celou gay komunitu v Tomsku,“ pochlubil se Unda svým vkladem do proEU kampaně, která má od czexitu odradit českou gay komunitu. „Jsem pyšný na to, co tady děláme proti Putinovi. Myslím, že tohle určitě nečekal a musí mít pořádnýho vzteka.“

Share