Jak obrat stát pomocí životního pojištění?

Víte, proč si pořídit životní pojištění? Přece kvůli tomu, abyste mohli stát obrat o část jeho příjmů. Alespoň tak lákají klienty někteří agenti ZFP Akademie i většiny ostatních „poradenských“ firem.

Agenti a zprostředkovatelé již dlouho obcházejí zaměstnavatele s lákavou nabídkou – vyplácejte část mzdy svých zaměstnanců přes životní pojistku. Z dvacetitisícové mzdy půjdou dva tisíce na životní pojistku jako je třeba ING ZFP Život +. Na pojistné se přitom použije pouze 400 Kč a zbylých 1 600 Kč (respektive 1 360 Kč po zdanění) dostane na svůj účet přímo zaměstnanec.
Čistého tedy zaměstnanec dostane úplně stejně (plus dostane drobnou pojistku jako odměnu za spoluúčast na této kreativní operaci), zaměstnavatel ušetří na sociálním a zdravotním pojištění, ZFP i další prodejci dostane slušnou provizi od pojišťovny a pojišťovna přikryje obcházení zákona výměnou za pohodlný byznys a nové čárky do statistiky klientů.
Ne, nelegální to není, ale opravdu je tohle smyslem životního pojištění?
———————————————
Pro lepší představu: oznámení zaměstnavatele zaměstnancům a hezká grafická ilustrace celé operace
Dobrý den,

ve dnech xxx budeme prostřednictvím zástupců firem pojišťovny ING a makléřské pojišťovací společnosti ZFP GROUP  podepisovat smlouvy k životnímu pojištění ZFP ŽIVOT +.

Z hrubé mzdy zaměstnance bude odesláno 2000,-Kč na ŽP život +. Z této částky bude tvořit 400,-Kč životní pojištění a částka 1600,-Kč bude zdaněna a zaslána na účet zaměstnance (1360,- zdaněná částka) .
Každý zaměstnanec dostane na účet stejnou částku jako kdyby byla placena přes mzdu. (viz vyčíslení zaměstnaneckých benefitů do ŽP) Část mzdy zaslané od zaměstnavatele zaměstnanci přes ŽP bude na bankovním účtu zaměstnance již 5. dne v každém měsíci.

Více informací Vám bude sděleno při osobním jednání a podpisu smlouvy.

Výhody pro zaměstnance:
·         získání životního pojištění (spořící nebo zabezpečovací varianta)
·         zaměstnanec získá životní pojištění z peněz, které by jinak byly odvedeny do státního rozpočtu (sociální a zdravotní pojištění)
·         část výplaty ve výši 1360,-Kč bude připsáno na účet zaměstnance do 5. dne v měsíci (dříve než výplata)
Výhody pro zaměstnavatele:
·         úspora na odvodech (sociální a zdravotní pojištění)




Rychlé komentáře autora k ekonomickému dění najdete na jeho Twitter účtu @prouzatomas. Napsat mu můžete na adresu blog (zavináč) prouza.cz

Share