O mně

D7S_3436_3Narozen v roce 1973 v ocelovém srdci republiky, od 18 let pražská náplava a lokální patriot z Vinohrad. Vystudoval ekonomii, diplomacii a žurnalistiku a každý z těchto oborů jej někdy živil. Jako novinář založil největší finanční server Peníze.CZ, ekonomii a diplomacii se věnoval jako náměstek ministra financí zodpovědný za fiskální politiku, finanční služby, evropské a zahraniční vztahy. Spoluzakládal finančně-poradenskou firmu a v roce 2012 se přestěhoval do svého dalšího oblíbeného města, Washingtonu, a pracoval pro Světovou banku.

V lednu 2014 se vrátil do Prahy a od té doby se věnuje české evropské politice. Vedle zlepšení naší pozice v Bruselu i u partnerů a boje o srozumitelnost našeho přístupu k Evropě ho baví i otázka zavedení eura – ostatně byl od roku 2005 prvním „panem Euro“ v České republice.

V květnu 2016 ho česká vláda jmenovala koordinátorem digitální agendy ČR. Jeho úkolem je koordinovat a moderovat diskusi resortů, hospodářských a sociálních partnerů a byznysu v oblasti digitální ekonomiky, která byla dříve roztříštěná. Jeho pěti prioritami jsou: e-skills, e-commerce, e-government, e-bezpečnost a e-výzvy.

Po odchodu z vládních služeb založil na podzim 2017 poradenskou firmu EU Politics Advisory, která se věnuje evropským a digitálním záležitostem.

Rád čte (jen nemá kdy), rád poslouchá klasickou hudbu a chodí na operu a pokud chce opravdu relaxovat, stará se o růže na zahradě, což je rodinná tradice už ve třetí generaci.

V roce 2016 se byl oceněn nejvyšším francouzským státním vyznamenáním – Řádem čestné legie – za neúnavné působení ve prospěch evropského projektu.

Chcete vědět víc?

  • pracovní detaily najdete na LinkedIn
  • rychlé poznámky a komentáře na Twitteru
  • názory na aktuální dění na Facebook
  • texty z médií tady na blogu
  • videa a delší TV vystoupení na YouTube
  • oficiální fotografie v galerii blogu
Share